
سیستم گیمینگ
گیمرها دو دستهاند: گیمران کنسولهای خانگی و گیمران کامپیوتر های خانگی . هر دو دسته، برای اثبات برتریشان نسبت به آن یکی دلیل کافی دارند و این موضوع از زمان اولین پلیاستیشن تا امروز ادامه داشته است. گیمران سیستم گیمینگ کیبورد و ماوس را برتر از دستهی بازی میدانند؛ افرادی که معتقدند لذت بازی، فارغ از روند (Gameplay) آن به عوامل دیگری هم مثل میزان تنظیمات گرافیکی و رزولوشن و نرخ فریم بازی بستگی دارد. در ادامه به بررسی مشخصات یک سیستم گیمینگ میپردازیم.
مادربرد (Motherboard)
نوعی مداری الکتریکی ، که مرکز ارتباطات کامپیوتر است. بخشهای گوناگون یک کامپیوتر روی این قسمت سوار شده و دو وظیفه اصلی، اتصال اجزا به هم و تامین انرژی الکتریکی آنها را به عهده میگیرد. مادربرد از حیاتیترین قطعات کامپیوتر است ولی نقش تعیین کنندهای در عملکرد سیستم شما ندارد.توجه داشته باشید که انتخاب مادربرد منوط به پردازنده است.
قطعاتی که روی این برد سوار میشوند، راندمان کاری کامپیوتر شما را تعیین میکنند. این امکانات جانبی شامل مدار تغذیهی قدرتمندتر برای اورکلاک، قطعات الکترونیکی با کیفیتتر برای تحمل حرارت بیشتر، ماژول وای فای (WIFI)، تراشههای کنترلی برای تعداد سنسورهای بیشتر، تراشههای رمزگشایی Codec صوتی برای کیفیت بالاتر، همینطور کنترلرهای نورپردازی RGB و غیره میشود.
پردازنده مرکزی (CPU)
پردازنده مرکزی کامپیوتر (CPU) مغز کامپیوتر است و اقدامات، محاسبات و اجرای برنامهها را انجام میدهد. پردازنده جزو مهمترین قطعات یک سیستم گیمینگ است که عملکرد و راندمان کلی سیستم را تعیین میکند.
کارت گرافیک (GPU) از سری «پاسکال»
واحد پردازش گرافیک ابزاری برای رندر گرفتن (پردازش و خروجی گرفتن) تصاویر در کامپیوتر استفاده میشود. این قطعه حیاتیترین سخت افزار برای تجربه با کیفیت بصری از گیم است.
برای یک سیستم گیمینگ، کارت گرافیک واجبترین قطعه است. یک کارت گرافیک قدرتمند میتواند همهی مشکلات یک کامپیوتر مخصوص بازی را حل کند. کارت گرافیک بیشترین تاثیر را در روانبودن بازیها دارد؛ حتی اگر از یک پردازندهی Core i3 استفاده میکنید، تاثیر خرید یک GeForce 1070 خیلی بیشتر از خرید یک پردازندهی Core i7 خواهد بود.
هارد دیسک (HDD)
HDD یک حافظه دائمی برای ذخیره دادههای مورد پردازش کامپیوتر است. این حافظه به طور دیجیتالی رمزنگاری شده و اطلاعات را روی سطح مغناطیسی دیسک های خود ذخیره می کند.
اگر از حافظههای HDD یا «هارددیسک» استفاده میکنید، بهتر است یک حافظه SSD اضافه کنید یا آن را به حافظههای SSD ارتقا دهید. ارزانترین و ضعیفترین SSD هم، چندین برابر سریعتر از هارددیسک است.
اگر مادربرد کامپیوترتان، درگاه M.2 دارد، میتوانید حافظههای SSD با درگاه M.2 بخرید که سرعت بیشتری در مقایسه با حافظههای SSD معمولی با درگاه SATA دارند.
حافظهی SSD
درایوهای SSD با برخورداری از سرعت خواندن و نوشتن به مراتب بالاتر از هارد دیسکها، گزینه بسیار مناسبی برای بهبود سرعت و راندمان کامپیوترهای رومیزی و حتی لپ تاپها هستند.
SSDها در مقایسه با هارددیسکها گرانترند و فضای ذخیرهسازی کمتری هم دارند. اگر نمیخواهید یک SSD با ظرفیت زیاد بخرید، میتوانید به صورت ترکیبی، از یک SSD با ظرفیت کم، برای نصب سیستمعامل و برنامههای اصلی استفاده کنید و بازیها و اطلاعاتتان را روی یک هارددیسک ذخیره کنید.
با داشتن یک حافظه SSD با ۱۲۰ گیگ حافظه، یک هارد دیسک پرسرعت یک ترا برای شما کفایت خواهد کرد. با توجه به موجودی بازار هارد دیسک اینترنال آبی وسترن دیجیتال با ظرفیت ۱ ترابایت بهترین گزینه برای یک سیستم گیمینگ پایین تا میان رده است.
رم (RAM)
رم ارزانترین و راحتترین راه ارتقا هر نوع کامپیوتر است بهتر است حداقل ۸ گیگابایت رم داشته باشید. کیتهای ۳۲ و ۶۴ گیگابایتی نیز وجود دارند، موردی که باید هنگام خرید رم در نظر داشته باشید، مقایسه ظرفیت و فرکانس آن است. برای یک گیمر، ظرفیت بیشتر، موثرتر از فرکانس بیشتر است.
کیبورد
از مهمترین قطعات برای یک تجربهی لذتبخش بازی با کامپیوتر ، کیبورد و ماوس است. بهتر است برای ک سیستم گیمینگ به سراغ کیبوردهای مکانیکی بروید. کیبوردهای مکانیکی در زیر هر کلیدشان، یک سوییچ قرار دارد که عمل انتقال اطلاعات را انجام میدهد. این نوع کیبوردها طول عمر و کیفیت بیشتری دارند و کارکردن با آنها چند برابر لذتبخشتر از کیبوردهای معمولی است. کیبوردی که بتواند هر نوع ضربه ی زیر دستان گیمر را تحمل کند، کیبوردهای مکانیکی بهترین گزینه محسوب میشوند.
ماوس
هر گیمری باید یک ماوس مخصوص بازی داشته باشد. این ماوسها معمولا جثهی بزرگی داشته، سنگین هستند، دقتهای نجومی دارند و به امکانات و قابلیتهای عجیبی مجهز شدهاند.
مانیتور
یک سیستم مناسب بدون استفاده از نمایشگری قدرتمند و با قابلیتهای مناسب نمیتواند تجربهی بصری عالی از ویرایش، مشاهده فیلم و عکس و مهمتر از همه گیم، را در اختیار ما قرار دهد.
سمت مانیتورهایی بروید که نرخ بهروزرسانی (Refresh Rate) آنها، ۱۴۴هرتز است. پیشنیاز استفاده از مزایای این مانیتورها، استفاده از کارتهای گرافیک خیلی قدرتمند است. با این پیشفرض که کارت گرافیک دستگاهتان میتواند بازیها را با نرخ فریم ۱۲۰ فریم بر ثانیه یا بیشتر اجرا کند، به سراغ مانیتورهای ۱۴۴هرتز بروید.
اصطلاح «نرخ بهروزرسانی» یعنی مانیتور شما در هر ثانیه، چندبار تصویر را بهروزرسانی میکند. اگر سیستم شما، بازی را با نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه رندر بکند و از مانیتور معمولی ۶۰ هرتز استفاده کنید، تنها نیمی از آنها توسط نمایشگر نشان داده میشوند.
سیستم خنک کننده (Cooling)
تاثیر گذارترین عامل در فرسودگی قطعات گرما است؛ سیستمی که پردازشهای سنگین مثل اجرای بازی انجام میدهد، داشتن یک سیستم خنک کننده مناسب امری ضروری است. با توجه به تنوع سیستمهای کولینگ (مایع، هوایی) گستره انتخاب در این مورد زیاد است. اما به صرفهترین و حداقلیترین سیستم، قرار دادن دو فن ورودی هوایی و یک فن خروجی هوایی برای ایجاد فشار هوای مثبت درون کیس است. البته باید در نظر داشت که امروزه غالب پردازندههای موجود در بازار با یک فن هوایی عرضه میشوند.
منبع تغذیه (Power)
پاور وظیفهی تامین انرژی موردنیاز قطعات را برعهده دارد. تهیهی یک پاور با توان پایینتر از انرژی مورد نیاز قطعات میتواند بر عملکرد قطعات تاثیر منفی داشته باشد و باعث کاهش عمر مفید قطعات شود؛ توجه داشته باشید عددی که به عنوان توان خروجی اعلام میشود، حداکثر توان آن و تنها در زمان پیک مصرف منبع تغذیه است.
کیس
کیسها با توجه به تعداد پورت، وجود یا عدم وجود قاب شیشهای، ورودی میکروفن، خروجی هدفون، سیستم خنک کننده و نورپردازی در رنج قیمتهای متفاوتی قرار میگیرند؛ با این حال انتخاب و خرید کیس تا حد زیادی به خود شما بستگی دارد. در سیستم گیمینگ به دلیل دمای بالای حاصل از قطعات انتخاب یک کیس بزرگ که شرایط چرخش هوا و خنک سازی قطعات را ممکن سازد، بهترین گزینه است.
پیشنهاد خرید سیستم گیمینگ
اگر قصد خرید سیستم گیمینگ ارزان قیمت را دارید، پیشنهاد می کنیم تا از پردازنده های شرکت AMD برای سیستم مورد نظر خود استفاده کنید.سی پی یو های AMD علاوه بر کارایی بالا، از قیمت خوبی نسبت به پردازنده های شرکت اینتل برخوردار هستند.
اگر قصد خرید سیستم گیمینگ با بودجه بیشتر را داشته باشید، پیشنهاد استفاده از پردازنده های شرکت intel را می دهیم.
اگر گیمرهای حرفه ای هستید بدنبال خرید سیستم گیمینگ برای اجرای بازی ها با کیفیت 4K باشند. اجرای بازی در حالت 4K، احتیاج به سیستم بسیار قوی دارد.
در آخر
با توجه به قیمت کنسول های موجود در بازار، به کاربرانی که بودجه ای زیر 15 میلیون تومان دارند و قصد خرید سیستم گیمینگ را دارند،توصیه ما خرید کنسول است. بدون شک با قیمت های امروزی نمی توان سیستم گیمینگ با بودجه 15 میلیون تومان تهیه کرد.
دیدگاهها (0)