
اسم رمز کنسولهای پلیاستیشن
کنسولهای بازی گاهی اوقات با اسم رمزهای جالبی در زمان تولید خود همراه هستند.در این مقاله سعی داریم اسم رمز کنسولهای پلیاستیشن را بررسی کنیم.
اسم رمز
اسم رمز (Codename) عبارتی است که از دههها قبل توسط شرکتهای گوناگون برای نامگذاری پروژههای مختلف بهکار میرفته است و هر شرکت هم هدف خاص خود را از انتخاب اسم رمز دارد. از سلاحهای پیشرفته و عجیبی تا صنعت بازی .
پلیاستیشن
در سال 1994 شرکت سونی عنوان تجاری پلی استیشن را معرفی نمود، این شرکت تا امروز 5 نسل از این وسیله محبوب را به بازار عرضه کرده است.امروزه سونی ۷۸ درصد از سود خودش رو مدیون صنعت بازی و سرگرمی است. با گذشت بیش از ۲۵ سال، پلی استیشن هر ساله محصولات جدید و با کیفیتی را روانه ی بازار کند.
همکاری نینتندو و پلیاستیشن
نینتندو بزرگترین نام در زمینه بازی در دهه 80 میلادی ، با سونی که هیچ تجربهای در زمینه بازی نداشت، برای ساخت یک کنسول بازی جدید وارد مذاکره شد. اما پس از مدتی نینتندو از همکاری صرف نظر کرد.
سپس سونی تصمیم گرفت تا این راه شروع شده را به تنهایی ادامه دهد و در انتهای سال 1994 نتیجه تلاشهای خود را با نام پلی استیشن و با قدرتی بیسابقه وارد بازار کرد.
پلی استیشن آغازگر بازیهای سه بعدی ست؛ بازیهایی که روی سی دیها ذخیره شده بودند و پس از قرار دادن بر روی دستگاه و روشن کردن آن بر روی تلویزیون شما نمایش داده میشدند.
کنسولهای سهبعدی
دورانی که کنسولهای سهبعدی معروف با هدف فتح بازار بازیهای ویدیویی در حال متولد شده بودند تا حال و هوای بصری جدیدی را برای مخاطبان خود فراهم کنند.
کنسول SNES
این عبارت اولینبار در زمان همکاری سونی و نینتندو برای تولید قطعهی اضافهشوندهای برای کنسول SNES مطرح شد. روزهایی که قرار بود دو غول ژاپنی با یکدیگر مشارکت کنند و نهتنها سونی قطعهای برای اجرای سیدی در SNES تولید کند، بلکه خود نیز محصول جداگانهای را وارد بازار کند که هم بازیهای SNES را اجرا کند و هم توانایی پشتیبانی از سیدی را داشته باشد.
این وسیله در نمایشگاه CES سال ۱۹۹۱ با نام Play Station (دو کلمه جدا از هم) معرفی شد، ولی خیلی زود اتفاقاتی افتاد که قرارداد سونی و نینتندو به بنبست خورد و خبری هم از این وسیله نشد.
PSX
چند سال گذشت و سرانجام سونی کنسول مخصوص خود را بدون حضور نینتندو تولید کرد و از آنجایی که پیش از این عبارت پلیاستیشن برای محصول ناکام قبلی استفاده شده بود، شعبهی آمریکای بخش سرگرمیهای سونی پیشنهاد استفاده از نام PSX را برای این محصول پیشرفته داد.
حتی در بعضی از تبلیغات اولیهی کنسول هم از عبارت PSX استفاده شد، ولی سرانجام همان نام قبلی (البته اینبار بهشکل سرهم) برای کنسول انتخاب شد و پلیاستیشن تبدیل به برندی درخشان در صنعت بازی شد که هنوز هم بعد از سالها در اوج بهسر میبرد.
پلیاستیشن 2
البته سونی بعدها از PSX برای نامیدن محصول دیگری استفاده کرد، یک دستگاه ضبط تصاویر دیجیتال که بازیهای پلیاستیشن 2 را هم اجرا میکرد و در سال ۲۰۰۳ تنها در ژاپن عرضه شد، ولی بهعلت قیمت بالایی که داشت شکست خورد و فروش زیادی نکرد.
جد کینکت
دوربین منحصربهفرد سونی EyeToy در سال ۲۰۰۳ برای پلیاستیشن 2 عرضه شد و با بازیهای مخصوص خود اجازهی تجربهای متفاوت به کاربران خود میداد. وسیلهای که آن را جد کینکت مینامیم.
iToy
EyeToy بعدها با تغییراتی تحت عنوان PS Eye برای پلیاستیشن 3 هم عرضه شد، در ابتدا iToy نام داشت که مخفف عبارت Interactive Toy بهمعنای اسباببازی تعاملی بود، ولی درنهایت با پیشنهاد فیل هریسون که آن روزها در تیم پلیاستیشن حضور داشت، نام آن به EyeToy تغییر کرد.
کنترلرهای حرکتی
بعد از موفقیت حیرتانگیز Wii، سونی و مایکروسافت هم بهعنوان رقبای نینتندو تصمیم گرفتند سهمی از بازار کنترلرهای حرکتی ببرند و هرکدام مسیر متفاوتی را انتخاب کردند.
کنترلر Move
Gem
سونی بهسراغ ساخت Move برای پلیاستیشن 3 رفت؛ کنترلری حرکتی که تقریباً همان کارایی کنترلرهای Wii را با پیشرفتهایی بههمراه داشت و تجربهای را در سال ۲۰۱۰ ارائه میداد که نینتندو چهار سال قبل از آن بهسراغش رفته بود.
تا پیش از اعلام نام رسمی Move توسط سونی، اسم رمز های متفاوتی بهکار میرفت. از عبارت سادهای چون PlayStation Motion Controller یا «کنترلر حرکتی پلیاستیشن» تا Wand و Magic Wand یا عصای جادویی، تا Gem بهمعنای جواهر که اولینبار توسط مدیرعامل الکترونیک آرتز بهکار رفت.
Arc
در دورهای اسم Arc ؛ اسمی که به مواردی چون سیمپیچ تسلا (Tesla Coil) اشاره داشت، ترانسفورماتوری که توسط نیکولا تسلا طراحی شده بود و در بخش بالایی آن جرقههای نورانی بهچشم میخورد و کنترلر حرکتی سونی هم در دورهای قرار بود بهخاطر شباهت بخش نورانی خود به سیمپیچ تسلا و قوس الکتریکی آن (Arc) با این نام عرضه شود. ولی درنهایت همهی این اسامی کنار گذاشته شدند و کلمهی سادهی Move بهمعنای حرکت برای این کنترلر حرکتی انتخاب شد.
اولین کنسول دستی سونی
PSP
اسم رمز کنسولهای پلیاستیشن میتوان به PSP اشاره کرد.اولین کنسول دستی سونی یعنی PSP هرچند موفقیتی در حد و اندازههای رقیب خود DS بهدست نیاورد، ولی حدود ۸۰ میلیون فروش داشت.
NGP
پس از آن سونی کار روی تولید کنسول دستی بعدی خود را آغاز کرد و سرانجام در اولین ماه سال ۲۰۱۱ به معرفی آن در کنفرانسی خبری پرداخت. در آن زمان اسم اولیهی کنسول NGP بود، مخفف عبارت Next Generation Portable یا «وسیلهی قابل حمل نسل بعد»؛ کنسولی پیشرفته و قدرتمند که قرار بود گرافیکی فراتر از انتظار را روی یک وسیلهی کوچک نمایش دهد.
درحالیکه خیلیها تصور میکردند جانشین PSP با همین نام NGP عرضه شود، درنهایت نام آن به ویتا تغییر کرد که بهمعنای زندگی بود ولی در پارادوکسی تلخ، کنسول سونی خیلی زود از دنیا رفت و با فروش پایین خود به تنها تجربهی ناکام این شرکت ژاپنی در دنیای کنسولها تبدیل شد.
Orbis
سونی برای اسم رمز کنسولهای پلیاستیشن خلاقیت زیادی به خرج نمیدهد .در مورد پلیاستیشن 4 پیش از معرفی رسمی کنسول با اسم رمز Orbis معرفی شد. Orbit (بهمعنای حدقهی چشم) و علت انتخاب آن سختافزار پیشرفته و قدرت بالای کنسول بوده که باعث میشده است چشمان مخاطبان از حدقه دربیاید!
نام Thebes (تبس یا تبای، شهری در مصر باستان) داشته باشیم که در دورهای بهعنوان اسم رمز پلیاستیشن 4 مطرح شده بود.
پروژهی مورفیوس
سونی در سال ۲۰۱۶ ، تصمیم گرفت هدست واقعیت مجازی خود را تحت عنوان پلیاستیشن VR روانهی بازار کند. این هدست در روزهای اولیهی معرفی خود پروژهی مورفیوس نام داشت
مورفیوس یکی از شخصیتهای معروف مجموعه فیلمهای ماتریکس (Matrix) است، کسی که با بازی لارنس فیشبرن نقش مهمی در داستان ماتریکس داشت و باعث شد شخصیت اصلی این مجموعه اهداف خود را پیدا کند. باتوجهبه حال و هوای دنیای ماتریکس، انتخاب چنین اسمی برای یک هدست واقعیت مجازی ایدهی جالبی بود.
از طرف دیگر مورفیوس اسم یکی از خدایان یونان باستان است که بیش از هر چیز با خواب و رویا سر و کار دارد و باز هم میتواند از این نظر انتخابی مناسب برای هدستی باشد که قرار است مخاطب را در محیطی متفاوت از واقعیت غرق کند.
پروسپرو
کنسول نسل بعد سونی مدتی قبل معرفی شد ؛ پلی استیشن ۵ با اسم رمز پروسپرو (Prospero) . اسمی تحت عنوان پروسپرو که معروفترین استفاده از آن به ویلیام شکسپیر برمیگردد. نمایشنامهنویس معروف انگلیسی که در یکی از نمایشنامههای خود بهنام طوفان (The Tempest) ماجراهای شخصیتی تحت عنوان پروسپرو را روایت میکند؛ دوک میلان که در اثر اتفاقاتی تبدیل به جادوگری قدرتمند میشود.
دیدگاهها (0)