
اسم رمز کنسولهای مایکروسافت
کنسولهای بازی گاهی اوقات با اسم رمزهای جالبی در زمان تولید خود همراه هستند. شرکت مایکروسافت تاکنون سیستم های سرگرمی مختلفی تولید کرده که از جمله باید به کنسول های ایکس باکس اشاره کرد.تاکنون چندین نسل از ایکس باکس را شاهد بودیم و در سال 2020 نیز ایکس باکس سری ایکس به عنوان محصول نسل نهمی شرکت ردموندی معرفی و عرضه شد.در این مقاله اسم رمز کنسولهای مایکروسافت را بررسی میکنیم.
اسم رمز
اسم رمز (Codename) عبارتی که از دههها قبل توسط شرکتهای گوناگون برای نامگذاری پروژههای مختلف بهکار میرفته است و هر شرکت هم هدف خاص خود را از انتخاب اسم رمز دارد. از سلاحهای پیشرفته و عجیبی که با اسم رمزهای مخصوصی همراه بودهاند تا صنعت بازی.
مایکروسافت
بیل گیتس و پل آلن که از بنیانگذاران شرکت مایکروسافت با تلاش بیوقفه خود موفق به تاسیس شرکت مایکروسافت در سال ۱۹۷۵ در ردموند واشنگتن شدند. “مایکروسافت” ترکیبی از دو کلمه ریزرایانه (microcomputer) و نرمافزار (software) بود.
ایکس باکس
ورودی ردموندیها به بازار کنسولهای بازی در سال ۲۰۰۱ اتفاق افتاد. آنها با عرضهی کنسول بازی ایکس باکس، جنگی تمامعیار با بازیگران اصلی این صنعت یعنی سونی و نینتندو شروع کردند. نسخهی بعدی کنسول مایکروسافت که موفقیتهای زیادی برای این شرکت به همراه داشت، در سال ۲۰۰۵ و تحت نام XBOX 360 عرضه شد.
اولین کنسول مایکروسافت
Midway
اولین کنسول مایکروسافت یعنی ایکسباکس محصولی قدرتمند بود و نسبت به سایر کنسولهای نسل ششم سختافزار پیشرفتهتری داشت. این کنسول که زمینهساز انتشار بازیهای بزرگی چون Halo شد، اواخر سال ۲۰۰۱ و تقریباً همزمان با گیمکیوب وارد بازار شد و مثل کنسول نینتندو، فروش آن در محدودهای کمی بالاتر از ۲۰ میلیون عدد متوقف شد.
اسم رمز کنسولهای مایکروسافت یکی از جالبترین مواردی است که تا امروز در این صنعت دیدهایم؛ اسمی تحت عنوان Midway که علت انتخاب آن هم ماجرایی شنیدنی دارد.
نبرد دریایی عظیم در جریان جنگ جهانی دوم
نبرد میدوی (Battle of Midway) یک نبرد دریایی عظیم در جریان جنگ جهانی دوم بود که بین آمریکا و ژاپن رخ داد. ژاپن آن روزها قدرت نظامی زیادی داشت و توانست با حمله به پرلهاربر خسارات فراوانی به آمریکا وارد کند، با انگیزههای زیاد و تصور بهدست آوردن یک پیروزی دیگر وارد نبردی متفاوت با آمریکا شدند و درنهایت بازندهی آن بودند.
نبردی که در مقابل حدود ۳۰۰ کشتهی آمریکایی، بیش از ۳۰۰۰ سرباز ژاپنی از بین رفتند و در مجموع نهتنها آمریکا پیروز نبرد شد، ژاپن هم از نظر قدرت دریایی شکست سنگینی خورد.
این نبرد که برای آمریکاییها بسیار با اهمیت بود و مسئولان مایکروسافت را به فکر انتخاب عبارت میدوی بهعنوان اسم رمز اولین کنسول مایکروسافت انداخت؛ اسمی که تصمیم جدی غول ردموندی برای منهدم کردن بزرگترین رقیبش یعنی شرکت ژاپنی سونی را گوش زد میکرد . ولی درنهایت اوضاع بهشکل دیگری پیش رفت و پلیاستیشن 2 در همان نسل توانست بیش از ۱۵۰ میلیون عدد بفروشد، یعنی حدود ۶ برابر ایکسباکس.
البته درکنار میدوی، نامهای دیگری هم برای ایکسباکس در نظر گرفته شده بودند از جمله:
- Windows Entertainment Project – WEP
- Microsoft Total Gaming – MTG
- Microsoft Interactive Network Device – MIND
- Microsoft Active Reality Zone – MARZ
- Virtual Entertainment and Reality Venture – VERV
- Total Action Center – TAC
- Cyber Playground – CPG
- Microsoft Interactive Center – MIC
DirectX Box
ولی همهی این اسامی به بنبست خوردند و بعد از آن نوبت به اسم DirectX Box رسید که به ارتباط تنگاتنگ کنسول با DirectX اشاره داشت.
Xbox
درنهایت بخش اول این عبارت هم حذف شد و Xbox بهعنوان اسم کنسول در نظر گرفته شد که خود این اسم نیز به حالات مختلفی مثل XboX، xBox و X-box تقسیم میشد و سرانجام حالت سادهتر یعنی Xbox انتخاب شد. هرچند باز هم این پایان ماجرا نبود و تیم بازاریابی مایکروسافت که چنین اسمی را مناسب کنسول بازی نمیدانستند، پیشنهاداتی مثل 11X یا Elevene-X ارائه دادند ولی درنهایت همان Xbox انتخاب شد و امروز هم به برندی معتبر در دنیای بازی تبدیل شده است.
دومین کنسول مایکروسافت
زنون
دومین کنسول مایکروسافت بهمراتب موفقتر از کنسول اول آنها عمل کرد و ایکسباکس 360 توانست با عرضه در سال ۲۰۰۵ بهکمک قابلیتهای مناسب خود و بازیهای جذابش فروشی خیرهکننده داشته باشد. اسم رمز این کنسول مایکروسافت بسیار متفاوت بود.
معروفترین آنها یعنی زنون هرچند درنهایت انتخاب نشد، ولی بهعنوان اسم پردازندهی کنسول باقی ماند تا یادگاری از روزهای تولید آن باشد.
درکنار زنون، اسامی دیگری مثل Xbox FS، Xbox 2، Xbox Next و NextBox هم در مقاطع مختلف بین سازندگان کنسول مطرح بودند، ولی سرانجام نام نهایی آن یعنی ایکسباکس 360 در سال ۲۰۰۳ برگزیده شد که اشارهای بود به امکانات مختلف کنسول که قرار بود انواع و اقسام سرگرمیها را دربرگیرد.
کینکت
برخلاف سونی که پاسخی مشابه برای کنترلر Wii داشت، مایکروسافت بهسراغ پروژهی دیگری تحت عنوان کینکت برای ایکسباکس 360 رفت که از یک دوربین پیشرفته و مخصوص برای ردیابی حرکات بازیکنها استفاده میکرد تا این حرکات را پردازش و وارد بازی کند.
کینکت بهلطف جذابیتهای بالای خود توانست موفقیت چشمگیری داشته باشد و میلیونها عدد از آن فروش رفت و به یکی از موفقترین وسایل جانبی تاریخ این صنعت تبدیل شد.
ناتال
در زمان معرفی این وسیلهی جالب، هنوز نام کینکت برای آن انتخاب نشده بود و مایکروسافت آن را تحت عنوان پروژهی ناتال نمایش داد.
علت انتخاب ناتال چه بود؟
ماجرا خیلی ساده بود و به محل تولد الکس کیپمن مربوط میشد، یکی از مهندسان مطرح مایکروسافت که نقشی کلیدی در طراحی این وسیله داشت و از آنجایی که متولد شهر ناتال در کشور برزیل بود و این نام هم زیبایی خاص خود را داشت، آن را بهعنوان اسم اولیهی محصول خود انتخاب کردند و یکسال بعد هم کینکت بهعنوان نام نهایی آن معرفی شد.
دورانگو
هرچند اسم ایکسباکس 360 جالب و هدفمند بود، ولی کار را برای حدس زدن اسم رمز کنسول مایکروسافت دشوار میکرد. همین قضیه هم باعث شده بود اولین شایعات و صحبتها در مورد این کنسول با نام ایکسباکس 720 مطرح شود که عددی دو برابر ۳۶۰ بود!
ولی درنهایت زمانیکه کیتهای توسعهی کنسول بهدست بازیسازها رسیدند، مشخص شد که اسم رمز آن دورانگو (Durango) است، نامی که اینبار هم مثل ناتال براساس یک شهر انتخاب شده بود؛ شهری بزرگ در کشور مکزیک که تاریخ تأسیس آن به قرن شانزدهم میلادی برمیگردد.
این اسم رمز اولینبار توسط یکی از اعضای استودیو Crytek لو رفت که در اکانت توییتر خود از همایش بازیسازها برای تولید بازیهای دورانگو گفته بود. البته در مقطعی هم عبارت Kryptos بهعنوان اسم رمز کنسول مطرح شده بود.
اسمی که برگرفته از اثری هنری به همین نام محصول جیم سانبرن بود؛ اثری که درکنار تشکیلات CIA در لانگی واقع در ایالت ویرجینیا قرار گرفته است و حالتی رازآلود بههمراه نوشتههایی رمزنگاریشده دارد. با وجود اینها، درنهایت نام ایکسباکس وان برای سومین کنسول مایکروسافت انتخاب شد تا نشاندهندهی محصولی قدرتمند باشد که همهچیز را یکجا در اختیار مخاطب قرار میدهد.
اسکورپیو
چند سال قبل مایکروسافت همزمان با سونی به فکر تولید کنسول میاننسلی بود که قدرتی بیشتر از پلیاستیشن 4 پرو داشت. درحالیکه کنسول سونی اواخر سال ۲۰۱۶ وارد بازار شد، مایکروسافت پروژهی خود را برای ماههای پایانی سال ۲۰۱۷ آماده میکرد و اولینبار هم آن را با نام پروژهی اسکورپیو معرفی کرد.
نامی که به یکی از ۱۲ برج فلکی معروف یعنی برج عقرب اشاره داشت و علاوهبر اینکه شکل و شمایلی خطرناک و جذاب به کنسول مایکروسافت میداد، از نظر تاریخ عرضه هم مناسبت جالبی داشت، چرا که تاریخ عرضهی ایکسباکس وان ایکس یعنی هفت نوامبر ۲۰۱۷ در همین برج عقرب واقع شده بود و البته تاریخ تولد بیل گیتس، مؤسس شرکت مایکروسافت (۲۸ اکتبر ۱۹۵۵) هم در همین برج قرار دارد.
پروژه اسکارلت
کنسول ایکسباکس وان اس تمام دیجیتال از طرف مایکروسافت معرفی شد و بعد از آن هم نوبت به E3 2019 رسید تا سرانجام پروژه اسکارلت بهعنوان ایکسباکس نسل بعد بهشکل رسمی معرفی شود. کلمهی Scarlet بیانگر نوعی رنگ قرمز روشن است که کمی هم بهسمت نارنجی میل میکند، ولی Scarlett (با دو t) نامی زنانه است که البته منشأ همین نام هم به رنگ موردنظر برمیگردد.
در هر حال با وجود اینکه اطلاعاتی از این کنسول منتشر شده بود، صحبت خاصی در مورد وجود دو مدل از آن مطرح نشد و بعد از مدتی هم اسپنسر از این گفت که منظورش از پروژههای مختلف، همین پروژه اسکارلت و ایکسباکس واناس تمام دیجیتال بوده است. بهاین ترتیب بهنظر میرسد مایکروسافت دیگر کاری با پروژهی لاکهارت ندارد و تمام تمرکز خود را روی یک مدل بسیار پرقدرت گذاشته است که باید صبر کرد و دید نام نهایی آن چه خواهد بود.
ماجرای اسم رمز کنسولهای مایکروسافت
ماجرای اسم رمزهای جدیدترین کنسول مایکروسافت کمی پیچیده است و علت آن هم به اسامی مختلفی برمیگردد که در این مدت به گوش رسیدهاند. ابتدا حدود یکسال قبل بود که اخباری در مورد پروژهی نسل بعد مایکروسافت منتشر شد که خبر از دو کنسول متفاوت میداد.
کنسولهایی که هر دو نسل بعدی محسوب میشوند، ولی سختافزار آنها تفاوت زیادی با یکدیگر دارد و یکی برای مخاطبان حرفهای است و چیزی مانند ایکسباکس وان ایکس برای نسل فعلی خواهد بود و دیگری هم برای افرادی که قصد ندارد پول خیلی زیادی خرج کنند و تنها میخواهند از بازیهای دلخواهی خود لذت ببرند و برای آنها مشکلی نیست که با جزییات گرافیکی و فنی کمتری طرف شوند.
لاک هارت و آناکوندا نامهای رمزی دو کنسول مایکروسافت در پروژه ایکس باکس اسکارلت هستند که قرار است سال ۲۰۲۰ همراه با کنسول اصلی این شرکت یعنی مایکروسافت اسکارلت روانه بازار شدند.
آناکوندا
کمپانی مایکروسافت به انتخاب اسم رمز برگرفته از نام خزندگان برای کنسولهای ایکس باکس ادامه میدهد. آناکوندا یکی از معروفترین گونههای مار میباشد؛ گونهای عظیمالجثه و بلند که هرچند زهری ندارد، ولی بهعلت ابعاد بزرگ و قدرت بالای خود میتواند طعمههایش را بهراحتی له کند.
اسم رمز کنسول ایکس باکس وان «دورانگو» بود و کنسول ایکس باکس وان ایکس با اسم رمزی برگرفته از تارتَنان یعنی «اسکورپیو» شناخته میشد. اسم رمز کنسول ایکس باکس نسل نهم ، «آناکوندا» است.
کنسولی که با اسم رمز آناکوندا شناخته میشود، معادل کنسول ایکسباکس وان ایکس فعلی همراه با سختافزار و پردازنده/گرافیک بهبودیافته از کمپانی ایامدی (AMD) است. این کنسول دارای حافظه ذخیرهسازی SSD برای کاهش زمان بارگذاری بازیها خواهد بود.
لاکهارت
کمپانی مایکروسافت یک کنسول دیگر با اسم رمز «لاکهارت» است که به عنوان ایکس باکس ارزانتر معرفی کرد و از این نظر به کنسول ایکس باکس وان اس شباهت دارد. طبیعتا، هر دو این کنسولها به طور کامل از بازیهای ایکس باکس و ایکس باکس 360 فعلی سرویس Backward Compatibility و البته بازیهای ایکس باکس وان پشتیبانی خواهند کرد.
در کنار این موارد، کنسول نسل نهم مایکروسافت تمرکز ویژهای روی سرویس استریم بازی xCloud کمپانی دارد.
پیچیدگی نام گذاری کنسولهای شرکت مایکروسافت
تقریباً از نسل هشتم کنسول گیمینگ، نام گذاری کنسولهای شرکت مایکروسافت کمی پیچیده شد. در ابتدا شاهد معرفی Xbox One بودیم و پس از مدتی نسخه اصلاح سازی شده و کوچکتر آن با نام Xbox One S یا همان نسخه اسلیم معرفی شد.
در اواسط نسل هشتم کنسول گیمینگ دو شرکت مایکروسافت و سونی تصمیم گرفتند تا نسخه میان نسلی ارتقاء یافته خود را معرفی کنند که در انتها سونی نام کنسول خود را پلی استین ۴ پرو و مایکروسافت Xbox One X قرار داد.
بدون شک تعداد زیاد حرف X در کنسول مایکروسافت، به خاطر سپردن مدلهای مختلف آن را کمی دشوار میکند؛ در واقع مایکروسافت برای نام گذاری این محصول خود هیچ خلاقیتی به خرج نداده است. حال به تازگی کنسول جدید این شرکت با نام Xbox Series X معرفی شده است که نام پیچیده و طولانی برای یک کنسول گیمینگ به شمار میرود. این موضوع باعث شده تا کاربران در شبکههای مجازی نام گذاری عجیب مایکروسافت را به سخره گیرند.
مایکروسافت اعلام کرده که نام اصلی نسل بعدی کنسول گیمینگ آنها؛ فقط XBOX است و هیچ پسوند و پیشوندی ندارد.
شیوه نام گذاری جدید مایکروسافت به نوعی از شرکتهای تولید کننده خودرو کپی برداری شده است، که در واقع هر چند سال یکبار یک خودرو کاملاً جدید را با نام مشابه نسل گذشته وارد بازار میکنند.
به نظر میرسد که نسل نهم کنسول گیمینگ ایستگاه پایانی مایکروسافت باشد؛ در واقع از این پس شاهد معرفی یک پلتفرم کاملاً جدید مانند Xbox One نخواهیم بود، بلکه همان پلتفرم ثابت بروزرسانی نرم افزاری و سختافزاری دریافت خواهد کرد. در حال حاضر تمام بازیها، بازیهای Backward شده و تمام لوازم جانبی کنسول Xbox one با Xbox Series X سازگاری کامل دارد، زیرا هر دو کنسول از سیستم عامل یکسانی استفاده میکنند.
دیدگاهها (0)